Goska prezentuje singel "Wieczorna"
Najpierw zrobiła „Remont w głowie”, a teraz snuje opowieść o spełnionej miłości. 28 lutego premierę ma nagrana na żywo „Wieczorna” – druga piosenka GOSKI. Utwór jest intymną opowieścią o przeszłości, a jednocześnie afirmacją chwili.
2020-02-28, 10:41

Obserwowane w senny, jesienny wieczór odlatujące ptaki stały się pretekstem do wspomnień o przeszłości i poetyckich rozważań o tym, że głębokie relacje na zawsze odciskają na nas swoje piętno. Pełna emocji piosenka, nagrana podczas live session, ma proste, hipnotyczne instrumentarium. Ukulele tym razem towarzyszą kontrabas, perkusjonalia i dodająca liryki wiolonczela. Okładka została stworzona na podstawie akwareli artystki. Utworu można słuchać w serwisach streamingowych: https://ffm.to/wieczorna

GOSKA zadebiutowała w 2019 roku utworem „Remont w głowie”, którym zaprezentowała się jako artystka kompletna.  Stworzyła słowa i muzykę, namalowała okładkę, a także wymyśliła i własnoręcznie zanimowała w technice poklatkowej oniryczną opowieść o zmianach i porządkach, wykorzystując ją jako teledysk do swojej piosenki.

"Wieczorna": https://youtu.be/u5MuRhWpoT4

"Remont w Głowie": https://youtu.be/7TBUHb_vHTI