undertheskin prezentuje debiutancki album
Undertheskin to owiany nutką tajemnicy, jednoosobowy projekt, który wstrząsnął międzynarodową sceną post-punk/minimal wave.
2016-02-10, 10:59

Powstał z potrzeby chwili i od początku przyświecał mu jeden cel - utwory miały być proste w formie, ale zdecydowanie ciężkie w wyrazie.

Muzycznie flirtują tu stricte shoegazowe i przestrzenne zgrzyty, z poruszającymi melodiami. Kompozycje napędzane transową elektroniką zostały zgrabnie połączone z post-punkowymi partiami gitary basowej, oraz brzmieniami rodem z kultowej wytwórni 4AD. Nad całością unosi się atmosfera nieuchronności, którą doskonale podkreślają przejmujące teksty utworów i emocjonalne partie wokalne.

Za wszystkimi kompozycjami undertheskin stoi jedna osoba - Mariusz Łuniewski (znany szerzej jako Void - wokalista i gitarzysta w goth/indie rockowym zespole Deathcamp Project). Miksem i produkcją debiutanckiego materiału zajął się Kamil Łazikowski znany z Cool Kids of Death, któremu projekt zawdzięcza oryginalne, przestrzenne brzmienie oraz produkcje na światowym poziomie.

undertheskin.jpg